maanantai 14. tammikuuta 2013

Anni ja loistokoirat sekä Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jäsenyys

Uusin lastenkirjani Anni ja loistokoirat ilmestyi Wsoyn kautta syyskuussa ja 2012 ja tänään kuulin, että minut on valittu Suomen Nuorisokirjailijat ry:n kirjailijaksi. Ihanaa! Kuulun tällaiseen porukkaan nyt virallisesti. 
 Syksy on pimeä, ja tuona aikana kirjoitin pimeää kirjaa (ehkä se jossain vaiheessa ilmestyy sekin). Nyt tammikuun puolivälissä 2013 olen taas blogissani. Paljon on tapahtunut ja monenlaista. Anni ja loistokoirat oli haave, joka toteutui, lastenkirja tytöstä ja monenlaisista koirahaaveista.
 Kirjasta Anni ja loistokoirat. Ihanat kuvat tähänkin kirjaan on tehnyt Karoliina Pertamo.

Lapsena kuljetin naapurin karjalankarhukoiraa. Turre oli ensirakkauteni, ja myöhemmin sain vielä oman Turreni, sekin tuo koiramaailman herrasmies, karhukoira. Näitä sitten piirtelinkin joka paikkaan ja joka välissä. 
Piirtäminen vaihtui sittemmin kirjoittamiseksi, ja nyt ollaan tässä tilanteessa, että Anni ja loistokoirat vaatii jatko-osaa. 
Saa nähdä kuinka käy. Kustannusmaailmasta ei koskaan tiedä.

Keikkaa on pukannut lasten pariin mukavasti, ja näiden koiramaisten asioiden tiimoilta. Seuraavaksi menen avaamaan koirista kertovat "museaalisen" näyttelyn Pohjois-Pohjanmaan museoon Ouluun. Kutsuvieraina on kymmenittäin lapsia, ja arvatenkin Annin loistokoirien lisäksi runoilemme ja laulamme koirista. Kitara siis kainaloon 25. tammikuuta. Mahtava keikka-aika aamulla kello 9.30 - ei voi juuri parempaa toivoa.
Haukkua halki historian

19.1. - 10.3.2013
Tuottaja: Satakunnan Museo
Esineistö: Pohjois-Pohjanmaan museo


Satakunnan Museon tuottamassa Haukkua halki historian -näyttelyssä tutustutaan koiran menneisyyteen, sen tehtäviin ja harrastuksiin kivikaudelta nykypäivään.

Koira on näkyvä osa nykypäivän elämää ja yhteiskuntaa. Jokainen meistä tuntee jonkun henkilön, joka omistaa koiran. Suomessa onkin nykyisin noin 550 000 koiraa ja koko maailmassa yli 150 miljoonaa.

Koiralla on takanaan pitkä historia. Se erosi sudesta noin 135 000 vuotta sitten ja on vanhin ja nykyisin suosituin kotieläimemme. Suomeen koira kulkeutui noin 10 000 vuotta sitten maan ensimmäisten asukkaiden mukana.

Näyttelyn kutsuvierasavajaiset pidetään museolla perjantaina 25.1. klo 9.30. Avajaisvieraiksi saapuu noin 50 lasta Kaukovainion päiväkodista, joka on kummipäiväkotini tänä keväänä.


Tilaisuuden avaajana toimii kirjailija Pirjo Suvilehto, jonka lastenkirja Anni ja loistokoirat ilmestyi viime syksynä. Ohjelmassa on kirjan katsomista pover point-muodossa, koiramaisia lauluja ja runoja. Mehu- ja keksitarjoilu. Lapset saavat näyttelystä muistokseen koiramaisen rintanapin.

Tilaisuuteen kutsutaan myös tiedotusvälineiden edustajia.


Tervetuloa näyttelyn avajaisiin!


Ystävällisesti,

Arja


Arja Keskitalo

museolehtori

+358 (0) 44 7037159

Pohjois-Pohjanmaan museo
Ainolan puisto,  Oulu


email. arja.h.keskitalo (at) ouka.fi


Postiosoite:
PL 26, 90015 Oulun kaupunki

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti