tiistai 1. tammikuuta 2019

Kirjallisuusterapiasta ja Rinnalla-hankkeesta

Kirjallisuus tekee terää. Eläköön taiteet!


Kirjoitin tähän blogiin viimeksi vuonna 2014. Olin käynyt Suomussalemlla kirjalijavieraana ja Pritneyn poniteatterin tiimoilta. Tapasin myös ihastauttavan lukoira Justiinan. Tällä hetkellä asiat ovat kirtyneet samoille raiteille: kirjoitan Pritney-menetelmästä ja myös lukukoirista.

Aika on sujahtanut nopeasti ja vaiherikkaasti. Olen julkaissut monennäköistä kuluneina vuosina. Nyt on aika jatkaa blogia. Alla tiivistetysti ajankohtaisimpia aiheita ja ajatuksiani:


Kirjallisuusterapiaohjaajan nimikkeen voi nyt lähteä hakemaan Oulussa toteutuvan koulutuksen kautta, ja koulutuksen kokonaispituus on peräti 90 opintopistettä. Koulutuksen järjestävät Suomen kirjallisuusterapiayhdistys ry ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto. Olen mukana vastuukouluttajana yhdessä Marja-Riitta Vainikkalan kanssa, ja haku koulutukseen on meneillään. Hienoja asioita tapahtuu tällä rintamalla.



Toinen asia on uusi Rinnalla-hanke (Rinnalla – Taide- ja kerrontalähtöinen mentoritoiminta lasten sosioemotionaalisten taitojen oppimisen tukijana varhaiskasvatuksessa),

joka sai opetushallituksen rahoituksen. Hankkeessa pureudutaan varhaiskasvatuksen kenttään etenkin taiteiden ja kirjallisuusterapian keinoin. Ajat muuttuvat, nyt ennaltaehkäisevä ja kehityksellinen kirjallisuusterapia otetaan käyttöön pienten parissa. Olen tehnyt tällä rintamalla työtä tohtorinväitöksestäni, vuodesta 2008 lähtien, ja nyt päästään asiaan. Maltan tuskin odottaa. Hanke toteutuu yhteistyössä Turun yliopiston ja Oulun yliopiston asiantuntijoiden  kanssa. Uusi vuosi tuo mukanaan hienoja harppauksia taiteiden ja kirjalllisuuden maailmaan.


ASIA
VALTIONAVUSTUSHAKEMUSTA KOSKEVA PÄÄTÖS
Valtion erityisavustus lasten sosioemotionaalisten taitojen tukemiseen
varhaiskasvatuksessa
TAUSTAA
Opetushallitus asetti haettavaksi 12.10.2018 - 12.11.2018 valtionavustuksen
lasten sosioemotinaalisten taitojen tukemiseen varhaiskasvatuksessa.
Hakemuksia saapui kaikkiaan 16 kpl. Avustusta haettiin noin 5,3 miljoonaalla
eurolla. Avustuksia myönnettiin noin 2,3 miljoonaa euroa.
PÄÄTÖS
Opetushallitus on päättänyt myöntää valtionavustusta hankkeelle
61/2178/2018 Rinnalla – Taide- ja kerrontalähtöinen mentoritoiminta lasten
sosioemotionaalisten taitojen oppimisen tukijana varhaiskasvatuksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti